"Den som venter på noe godt...

...venter ikke forgjeves" sies det.

Men akkurat nå vil jeg gjøre alt annet enn å vente. Føles ikke som det kan komme så mye godt ut av å vente så lenge som jeg har gjort. Fikk en telefon fra Explorius som sa at vi som ikke har fått vertsfamilie enda må begynne å forberede oss på at vi kanskje ikke rekker Soft Landing Camp og at vi kanskje ikke rekker skolestart. DET er kjipt det. Men jeg er heldigvis ikke alene.

Nå er det snart slutten av august og de fleste skoler i USA begynner snart. Er det rart jeg er stresset? Satt og så gjennom tidligere innlegg på bloggen og jeg hadde i januar/februar allerede skrevet at jeg var lei av å vente. Lite visste jeg da at jeg fortsatt kom til å være uten familie i midten av august...

Det er skolestart til mandag her i Norge. Har snakket med rådgiveren på skolen og blitt enige om at jeg ikke trenger å begynne, fordi det bare skaper ekstra stress. Så hvis jeg ikke får vertsfamilie eller dratt over til USA snart, kommer det til å bli noen kjedelige uker for meg når alle jeg kjenner er tilbake på skolebenken, mens jeg bare blir sittende hjemme og vente. Nå er det vel min tur snart?

 

STRESSET

Nå er jeg lei av å vente.

 

Jeg har fremdeles ikke fått vertsfamilie og begynner å bli en smule stresset. Det er allerede blitt starten av august, og mange har begynt sitt amerikanske eventyr på den andre siden av kloden. Mens her sitter jeg hjemme i Norge uten å vite hvor eller med hvem jeg skal tilbringe mitt neste år. Jeg har ikke peiling på noe. Det er femti stater i USA, og jeg kan havne i hvilken som helst av dem. Men i morgen kommer det en ny uke, som også bringer nye muligheter. Ville egentlig vært ganske greit å få en telefon enten i morgen eller på tirsdag for da har jeg fri fra jobb og faktisk mulighet til å ta telefonen! NÅ er jeg så reiseklar, så hadde vært fint å vite når jeg drar og hvor jeg skal!

 
Når det er sagt har jeg fått visumet mitt! Kom bare et par dager etter ambassadebesøket, selv om de sa det kom til å ta et par uker. Så det er bra! Nå er alt i boks - untatt vertsfamilie da.

 

Ambassaden

Heisann! I går var det tid for å søke visum hos den amerikanske ambassaden. Stod opp klokken seks og dro innover til Oslo halv sju. Jeg hadde møte klokken kvart over ni, men selv om jeg hadde såpass tidlig møte, var jeg ikke ferdig før halv elleve. Stakkars mamma og søster som måtte vente i over en og en halv time på meg. Var ganske nervøs før møtet, men var egentlig ingenting og bekymre seg for. Etter å ha stått ute i køen og kommet forbi den vanskelige døren (haha Gunnhild) var det bare å stille seg i kø for å levere passet, 160 dollar og en smartpost konvolutt. Jeg ble tildelt et nummer og måtte vente til det var min tur. Der skulle jeg ta fingeravtrykk og måtte gå å sette meg igjen for å vente på å bli ropt opp. Måtte vente lenge, men det var egentlig ganske hyggelig for man fikk snakket med andre utveklsingselever. Viktig at man har ørene åpne, for navnet ditt kan bli uttalt ganske annerledes. Mitt navn ble uttalt Henrietta, så var ikke så altfor vanskelig å forstå. Da var det et lite intervju med noen få spørsmål. Ikke vanskelig i det hele tatt. Så nå er visum i boks og det kommer i posten om ca. to uker!

 

Etter jeg var ferdig dro jeg, mor og søster på en liten shoppingtur i Oslo. Noe som var veldig hyggelig! Vi dro også innom Starbucks. Hadde ikke fått med meg at Starbucks hadde kommet til Oslo, trodde det bare var på flyplassen, men der tok jeg vist feil. Var veldig godt, men synes kanskje det er litt for dyrt..

 Forhåpentligvis er det ikke lenge igjen før jeg får vertsfamilie nå. Fikk en mail av Anders som sa at han ikke vet om situasjonen til hver enkelt person, men at han bare plutselig får en bunke mail i innboksen med mange vertsfamilier. Så kanskje jeg er en av de som får vertsfamilie i neste bunke! Vi snakkes.

 

DS-160

Heihei

For noen dager siden fikk jeg tilsendt DS-160 på mail som er en del av visumsøknaden til USA, noe som betyr at jeg endelig kan begynne! Venter nå på å få DS-2019 i posten, som er det siste jeg trenger før jeg kan søke visum og møte hos den amerikanske ambassaden. Fikk også en mail av Explorius hvor det stod at vi med CETUSA som underorganisasjon kommer til å få DS-2019 før de fleste andre. Vår søknad kommer mest sannsynlig til å komme i slutten av mai/starten av juni, noe som er forholdvis tidlig. Yey!

 

Har enda ikke hørt noe nytt om vertsfamilie. Blir bare mer og mer utålmodig av å sjekke utvekslingsgruppen på Facebook og se at enda en ny har fått vertsfamilie. Hver dag er det en eller flere som skriver at de har fått vertsfamilie og jeg kjenner jeg blir såå misunnelig. Forhåpentligvis er det "worth the wait". Har også to venninner som allerede har fått vertsfamilie, heldige! Sjekk ut bloggene deres her; Tuva og Tiril.

 

Legger med noen bilder av "Color Run" og "Color Festival" som det kalles, som er noe jeg har utrolig lyst å gjøre mens jeg er i USA. Håper virkelig jeg får muligheten til det! 

Utålmodig...

Jeg er så utrolig utålmodig nå. Oppdaterer mailen flere ganger daglig og håper hele tiden på en telefon fra Explorius. Har enda ikke fått noe svar om søknaden min er godkjent eller ikke.. Ser også på utvekslingsgruppen på Facebook at flere og flere får søknadene sine godkjent. Noen har til og med begynt å få familie, og ikke bare hvor som helst, i California!! Kjenner jeg er såå misunnelig på dem! Kan ikke min også bli godkjent. Er over to måneder siden søknaden ble sendt over nå. Så synes det har tatt utrolig lang tid på å få svar.

 Mail jeg fikk for en stund siden


Da er søknaden sendt!

Heihei! Har endelig fått gjort ferdig søknadspapirene på over 20 sider, så søknaden er sendt inn til Explorius og jeg venter nå på om den skal bli godkjent eller ikke. Utrolig deilig å være ferdig, da er det bare å vente på svar! Siden sist har jeg vært på to av tre Get Ready-møter hos Explorius og tatt to vaksiner. Kun tre igjen nå + en turberkulosetest, amerikanere er virkelig strenge på det med vaksiner. Jo mer jeg får gjort, jo nærmere kommer jeg den amerikanske drømmen. Gleder meg!

Utvekslingsår

 Mitt navn er Henriette og jeg skal reise på utveksling til USA skoleåret 13/14. På denne bloggen skal jeg skrive om forbredelsene jeg gjør før jeg reiser og også selve utvekslingsåret. Jeg reiser med organisasjonen Explorius og har fått tildelt underorganisasjonen CETUSA. Denne bloggen er laget mest for at familie og venner kan holde seg oppdatert om hva jeg gjør mens jeg er borte. Men hvis nye utvekslingsstudenter har spørsmål, vil jeg gjerne hjelpe dem! 

info

Hei, jeg heter Henriette. Jeg reiser med Explorius/CETUSA til USA skoleåret 13/14. Jeg kommer til å blogge om utvekslingsåret mitt. For kontakt: henridyb@gmail.com.

arkiv

August 2013 Juni 2013 April 2013 Mars 2013 Februar 2013 Januar 2013 November 2012 Oktober 2012

kategorier


design

Hanne