New York City

Nå sitter jeg på flyplassen i Washington DC, flyet går om en time! Ikke lenge til jeg møter familien. Er så spent nå at jeg aner ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Tenkte jeg skulle legge ut noen bilder fra dag 1 i New York! Vi var i Upper Manhatten, som vil si blant annet Times Square, 5th Avenue og Central Park, vi var også i Greenwich Village.

 


 

 

 

 


 Vertsfamilie

Hei! Nå var det på tide med en oppdatering, det har nemlig skjedd endel siden siste innlegg. Den etterlengtede beskjeden kom endelig! JEG HAR FÅTT VERTSFAMILIE! På søndag ble jeg lagt til av en amerikansk dame på Facebook, vi snakket litt sammen og det viste seg å være min nye vertsmor! Var helt i hundre og gjorde ikke annet enn å søke masse på Google og senere på kvelden skypet jeg også med dem! På mandag ringte jeg Anders og fikk så beskjed om at jeg skulle dra på tirsdag, noe som vil si at jeg er i New York nå! Jeg fikk dermed bare en dag på meg til å pakke og gjøre alt klart, noe som var veldig stress! Men vi rakk heldigvis alt og jeg fikk også sagt hade til alle venner og familie. Noe som jeg er veldig glad for.

 

Jeg har kommet til en liten by som het Wilmington i staten Vermont, som grenser til New York, Massachussets, New Hampshire og også Canada. Vertsfamilien min består av vertsmor, vertsfar, en lillesøster på 12 og en lillebror på 10. Jeg får også en vertssøster på 18, men hun bor ikke hjemme. Det er en veldig liten by bare 2000 innbyggere. Jeg skal gå på Twin Valley High, og skolen har bare 165 elever. DET er lite! Men det kan også være en god ting for da vet sikkert alle hvem jeg er. Jeg er hvert fall veldig fornøyd og familien virker superkoselig!

 Nå sitter jeg på hotellet i New York. Vi er en stor gjeng fra Explorius Norge som har reist over, hele 17 stykker. Vi er også mange svensker, dansker og finner. Jeg har vært to hele dager i New York, og jeg kan allerede si at jeg elsker byen! Egentlig amerikanere generelt, de er så vennlige! I morgen drar jeg til vertsfamilien, noe som blir spennende! Både gleder og gruer meg, men det blir nok veldig bra! Skal først ta fly til Washington DC og så til Albany, New York. Blir skummelt å fly alene, men regner med det kommer til å gå fint!

 

Vi snakkes!

"Den som venter på noe godt...

...venter ikke forgjeves" sies det.

Men akkurat nå vil jeg gjøre alt annet enn å vente. Føles ikke som det kan komme så mye godt ut av å vente så lenge som jeg har gjort. Fikk en telefon fra Explorius som sa at vi som ikke har fått vertsfamilie enda må begynne å forberede oss på at vi kanskje ikke rekker Soft Landing Camp og at vi kanskje ikke rekker skolestart. DET er kjipt det. Men jeg er heldigvis ikke alene.

Nå er det snart slutten av august og de fleste skoler i USA begynner snart. Er det rart jeg er stresset? Satt og så gjennom tidligere innlegg på bloggen og jeg hadde i januar/februar allerede skrevet at jeg var lei av å vente. Lite visste jeg da at jeg fortsatt kom til å være uten familie i midten av august...

Det er skolestart til mandag her i Norge. Har snakket med rådgiveren på skolen og blitt enige om at jeg ikke trenger å begynne, fordi det bare skaper ekstra stress. Så hvis jeg ikke får vertsfamilie eller dratt over til USA snart, kommer det til å bli noen kjedelige uker for meg når alle jeg kjenner er tilbake på skolebenken, mens jeg bare blir sittende hjemme og vente. Nå er det vel min tur snart?

 

Fujifilm FinePix x20Dette er kameraet jeg har tenkt til å ta med meg over til USA, hadde egentlig planer om å bruke speilrefleks, men fant ut av at det blir for mye å bære med seg overalt. Dette kompaktkameraet er også perfekt å ha med seg i New York. Det tar utrolig bra bilder og det ser skikkelig bra ut - ikke minst! Har ikke fått testet det sånn altfor mye ut enda, men her er noen testbilder jeg har tatt:

 

 

 
STRESSET

Nå er jeg lei av å vente.

 

Jeg har fremdeles ikke fått vertsfamilie og begynner å bli en smule stresset. Det er allerede blitt starten av august, og mange har begynt sitt amerikanske eventyr på den andre siden av kloden. Mens her sitter jeg hjemme i Norge uten å vite hvor eller med hvem jeg skal tilbringe mitt neste år. Jeg har ikke peiling på noe. Det er femti stater i USA, og jeg kan havne i hvilken som helst av dem. Men i morgen kommer det en ny uke, som også bringer nye muligheter. Ville egentlig vært ganske greit å få en telefon enten i morgen eller på tirsdag for da har jeg fri fra jobb og faktisk mulighet til å ta telefonen! NÅ er jeg så reiseklar, så hadde vært fint å vite når jeg drar og hvor jeg skal!

 
Når det er sagt har jeg fått visumet mitt! Kom bare et par dager etter ambassadebesøket, selv om de sa det kom til å ta et par uker. Så det er bra! Nå er alt i boks - untatt vertsfamilie da.

 info

Hei, jeg heter Henriette. Jeg reiser med Explorius/CETUSA til USA skoleåret 13/14. Jeg kommer til å blogge om utvekslingsåret mitt. For kontakt: henridyb@gmail.com.

arkiv

August 2013 Juni 2013 April 2013 Mars 2013 Februar 2013 Januar 2013 November 2012 Oktober 2012

kategorier


lenker

Aspect - Elisabeth
Explorius - Tiril
Explorius - Tuva
Explorius - Gunnhild
Explorius - Julie
Explorius - Sara
Explorius - Kari
Explorius - Camilla
Explorius - Hannah
Explorius - Lena
Rotary - Hannah

design

Hanne