Thanksgiving break

Denne uken er det Thanksgiving break, endelig ferie! Dette er den første ordentlig ferien vi har hatt siden sommerferien. Vi har bare hatt et par dager her og der fri. Så det blir deilig!

For Thanksgiving skal vi til Long Island og besøke familien til vertsfar. Vi drar på onsdag, og vi skal kjøre ned dit. Det tar rundt tre/fire timer, tror jeg. På torsdag, når det er Thanksgiving skal vi på middag hos min "vertsonkel". Gleder meg til å spise kalkun og stuffing, som alle amerikanere har snakket om i lang tid nå.
På fredagen skal vi på shopping, siden det er "black friday". Det er en dag hvor ALT er på salg og er superbillig! Ting er helt crazy, og har blitt fortalt at noen faktisk har dødd og. Høres ekstremt ut, men regner med det går bra. Tror ikke akkurat det skjer så ofte.

 

 

Legger til noen bilder av kattungene, siden de nå er søtere enn noensinne. Har lyst til å spise dem opp, hehe.

(T)WIN VALLEY

For noen uker siden dro jeg og så si hele skolen + foreldre til finalen i State Championshipet i Vermont. Twin Valley Wildcats guttene hadde kommet til finalen etter en ubeseiret sesong. De hadde vunnet 17 kamper, scoret 90 mål og sluppet inn 1 i løpet av denne sesongen! Imponerende! Vi jentene gjorde det ikke like bra, men kom allikevel til kvartfinalen, som var første gang de hadde gjort på seks år! Så vi kjørte da i et par timer for å komme til banen, og alle hadde tagget ned bilvinduene sine med "Go Wildcats" og lignede fraser. 

 

Selv om vi er en liten skole på under 150 elever har vi alltid, uansett om det hjemme- eller bortekamp, hatt den største og mest høylytte heiagjengen. Skikkelig school spirit, noe som er veldig moro! Man kunne ikke høre det andre lagets tilskuere over all vår "cheering". Guttene sa også etter kampen at vi jublet så mye at de ikke kunne høre hva de selv sa til hverandre ute på banen. 

 


Så ja, vi vant som dere kanskje skjønte utifra overskriften "Win Valley". Utrolig morsomt, guttene hadde ikke vunnet på 8 år, så jeg var heldig som fikk være her et år hvor de vant. For en opplevelse! Når vi var hjemme i Wilmington igjen, gikk alle litt senere på kvelden ut i hovedgaten, hvor vi stod og ventet på at guttene skulle komme inn i byen. Det var mye leven og jubel, og det kom først mange brannbiler og ambulanser, før guttene kom stående på toppen av en bil. Dette er kanskje en fordel med å bo i en liten by. For jeg tror ikke noe som dette ville skjedd i en større by. Etter de hadde kjørt gjennom hele byen (tok ikke akkurat langt tid siden den er så liten) gikk vi til kafteriaen på skolen hvor det ble servert pizza og hodlt tale fra guttenes coach.

 

 

 Her stod vi og ventet på at guttene skulle komme kjørende inn i byen som "State Champions 2013".

 


Første brannbil som kjørte forbi


 

 


Litt dårlig kvalitet på de siste bildene for er printscreen av en video.

 


 Hei sveis

Her om dagen var jeg hos frisøren og klipte meg kort! Så nå har jeg ikke så langt hår lengre. Kuttet åtte inches, som er ca. 20 centimeter! Wææ, mye! Er veldig uvant siden jeg egentlig alltid har hatt langt hår, men jeg liker det! Var deilig med litt forandring.
Kan vel helt ærlig si at jeg savner det lange håret mitt når jeg ser på bildene, men jeg er fornøyd forde.
Soccer Awards Night

I går var det soccer awards night, som i utgangspunktet bare er at alle som har spilt fotball, både varsity og junoir varsity, og gutter og jenter samles, og det blir holdt taler og delt ut priser. Vi hadde det i kafeteriaen på skolen, og det varte i over tre timer! For lenge, haha. Jeg fikk pris for "Rookie of the year", noe som var veldig moro. Det betyr beste nye spiller som har hatt stor innvirkning på laget. 

 

 Har plassert alt på hylla på rommet mitt hvor jeg også har det norske flagget, som dere kan se!

 

 

Kattunger

For to uker siden fikk den ene katten vi har kattunger! Seks stykker, men en var dødfødt... De er kjempe søte og har nettopp begynte å åpne øynene. Vi hadde egentlig ingen planer om å beholde dem, men siden den andre katten vår ble påkjørt (trist) så skal vi beholde en allikevel. Gleder meg til de blir litt eldre, for da er de søtest. Nå er de kjempesmå og kan ikke gå eller noen ting.

 

 

 
HalloweenForrige uke var det tid for Halloween, og det er veldig stort her i USA! Folk snakket om Halloween mange uker før selve dagen. Hadde egentlig ingen planer, annet enn å være hjemme hvor vertsbror hadde et lite party. Vertsfamilien gjør veldig mye ut av Halloween og hele huset var "pyntet". Det hang mennesker (ikke ekte altså) fra trærne utenfor huset. Stuen og trappen var dekket i spindelvev og det var mange andre skumle dekorasjoner rundt om kring. Veldig morsomt! Hadde egentlig ikke noe kostyme heller, men tok på noe av de mange forskjellige kostymene vertsfamilien hadde. Hva jeg var er et godt spørsmål, haha.

"Costume- and pumpkin carving contest" på skolen

Noen av dekorasjonene før det var helt ferdig. Så mye bedre ut nå det  var mørkt også.Etter å ha vært på vertsbrors fest en stund dro jeg over på high schoolen hvor det var enda en fest. Gikk ikke knask eller knep, selv om det er helt vanlig å gå knask eller knep selv om du går på high school her. Dette er litt annerledes enn i Norge, hvor man slutter å gå Halloween etter barneskolen. Men jeg hadde det i hvert fall gøy på min første amerikanske Halloweenfeiring.

I USA...

... er sidelugg fortsatt kult

... går guttene med sokker opp til knærne og slippers

... bruker ingen voks

... er det sykt high school spirit

... er slengbukser fortsatt kult

... er ALT billig

... har nesten ingen vært utenfor landet

... har nesten alle sekstenåringer og oppover egen bil

... bryr ingen seg om aldersforkjell

... er de veldig patriotiske. Det amerikanske flagget er hengt opp overalt og "the Pledge of Allegiance" blir sagt hver dag

... spilles nasjonalsangen før hver fotballkamp vi spiller

... har de drive-thru for minibanker, apoteker, bensinstatsjoner og selvfølgelig fast food-kjeder

... snakker man med folk man ikke kjenner om alt og ingenting

... får man pickles (sylteagurk) servert som tilbehør til hver eneste rett når du er ute å spiser

... er Halloween en veldig stor ting

... er Thanksgiving alles favoritt "holiday"

... er SvampeBob VELDIG populært (kan være dette bare er Vermont)

... er peanøttsmør en stor greie

... er det såå mye reklame på TV

... er det kjempe mange kanaler på TV'en

... har så og si alle husdyr

 info

Hei, jeg heter Henriette. Jeg reiser med Explorius/CETUSA til USA skoleåret 13/14. Jeg kommer til å blogge om utvekslingsåret mitt. For kontakt: henridyb@gmail.com.

arkiv

Desember 2013 November 2013 Oktober 2013 September 2013 August 2013 Juni 2013 April 2013 Mars 2013 Februar 2013 Januar 2013 November 2012 Oktober 2012

kategorier


lenker

Aspect - Elisabeth
Explorius - Tiril
Explorius - Tuva
Explorius - Gunnhild
Explorius - Julie
Explorius - Sara
Explorius - Kari
Explorius - Camilla
Explorius - Hannah
Explorius - Lena
Rotary - Hannah

design

Hanne