Hawaii - dag 1 og 2

Heisann! Nå var det på tide med en oppdatering! Her kommer endelig inlegget fra Hawaii. Glemte/mistet adapteren min på Hawaii, så har ikke fått ladet pcen. Derfor innlegget kommer såpass sent. Men snille mamma sendte adapter til meg i posten. Så endelig får jeg blogget.

Jeg får starte med å si at jeg hadde en helt fantastisk tur!! Hadde det sååå bra. Beste uken i mitt liv, så langt hvert fall! Møtte mange flotte mennesker og vi koste oss på denne paradis øya. Legger ut bilder fra første dag når jeg kom hit og dag to hvor vi dro på catamaran-tur og lærte å surfe. Jeg fikk det faktisk til. Var veldig morsomt! Har dessverre ikke bilder fra surfingen på denne pcen, men de kan jeg legge ut senere.

 

 

 


Møtte disse pene jentene igjen, koselig!

 


 

 

 

 

Veronika fra Finland og Louise fra Frankrike. Disse to jentene var de jeg hang mest med, herlige jenter! Savner dem masse allerede. Vi har allerde planer om å dra til Paris neste år og møte hverandre igjen.


 

 

 

Utsikten fra rommet

 

Thanksgiving og Black Friday

På torsdag var det Thanksgiving og det minnet meg egentlig veldig om julaften, bortsett fra at det ikke var noen gaver eller julenisse. Så Thanksgiving er vel det amerikanere har i stedet for julaften. Jeg koste meg veldig og spiste ALTFOR mye god mat. "Vertstante" hadde tilberedt en 15 pound kalkun, gravy, stuffing, cranberry sauce (som smakte ganske likte tyttebær egentlig), pumpkin pie (mange som ikke liker det, men jeg synes det er veldig godt. Minner meg litt om pepperkaker faktisk) og pekanpie. Vi startet dagen med å se på paraden på tv, før gjestene kom i rundt ett-to tiden. Hadde en veldig fin første Thanksgiving!


Bilder fra "roadtripen" ned til Long Island, og en stor and vi kjørte forbi. Været var veldig varierende i løpet av de få timene fra Vermont til New York.

Bilder fra Thanksgiving morgning og en strand på Long Island som minnet meg litt om Norge.

På fredagen var det tid for Black Friday shopping. Vi tok den ikke helt ut som mange andre amerikanere, så dro ikke ut før åtte om morgningen. Vi dro på et "outside mall" hvor de hadde mange store merkebutikker og også mange kjente kjeder som H&M og Macy's. Fikk endelig kjøpt meg litt klær, så det var bra. Trodde faktisk det kom til å være mer kaos, men kan være det ikke var så ille fordi vi kom ganske sent i forhold til mange andre. Men utenfor blant annet Micheal Kors og Uggs butikken var det faktisk laange køer for å komme inn. Så nå har jeg opplevd det og! Morsomt.

Thanksgiving break

Denne uken er det Thanksgiving break, endelig ferie! Dette er den første ordentlig ferien vi har hatt siden sommerferien. Vi har bare hatt et par dager her og der fri. Så det blir deilig!

For Thanksgiving skal vi til Long Island og besøke familien til vertsfar. Vi drar på onsdag, og vi skal kjøre ned dit. Det tar rundt tre/fire timer, tror jeg. På torsdag, når det er Thanksgiving skal vi på middag hos min "vertsonkel". Gleder meg til å spise kalkun og stuffing, som alle amerikanere har snakket om i lang tid nå.
På fredagen skal vi på shopping, siden det er "black friday". Det er en dag hvor ALT er på salg og er superbillig! Ting er helt crazy, og har blitt fortalt at noen faktisk har dødd og. Høres ekstremt ut, men regner med det går bra. Tror ikke akkurat det skjer så ofte.

 

 

Legger til noen bilder av kattungene, siden de nå er søtere enn noensinne. Har lyst til å spise dem opp, hehe.

I USA...

... er sidelugg fortsatt kult

... går guttene med sokker opp til knærne og slippers

... bruker ingen voks

... er det sykt high school spirit

... er slengbukser fortsatt kult

... er ALT billig

... har nesten ingen vært utenfor landet

... har nesten alle sekstenåringer og oppover egen bil

... bryr ingen seg om aldersforkjell

... er de veldig patriotiske. Det amerikanske flagget er hengt opp overalt og "the Pledge of Allegiance" blir sagt hver dag

... spilles nasjonalsangen før hver fotballkamp vi spiller

... har de drive-thru for minibanker, apoteker, bensinstatsjoner og selvfølgelig fast food-kjeder

... snakker man med folk man ikke kjenner om alt og ingenting

... får man pickles (sylteagurk) servert som tilbehør til hver eneste rett når du er ute å spiser

... er Halloween en veldig stor ting

... er Thanksgiving alles favoritt "holiday"

... er SvampeBob VELDIG populært (kan være dette bare er Vermont)

... er peanøttsmør en stor greie

... er det såå mye reklame på TV

... er det kjempe mange kanaler på TV'en

... har så og si alle husdyr

 

Spirit Week & Homecoming

Forrige uke var det Spirit Week, som er fordi vi hadde Homecoming på lørdagen. Hver dag var det ulike "dress up"-temaer. Noe som var veldig morsomt, ikke noe som ville skjedd på skolen hjemme i Norge akkurat. 

 

Twin Day - På mandag var det Twin Day, som vil si at man skal kle seg likt som en annen, men jeg hadde dessverre ingen tvilling... Taper

 

Formal Day - På tirsdag var det Formal Day, da måtte vi kle oss i pen klær. 

 

Pajama Day - Dette var nok min favoritt dag. På onsdag måtte vi gå i pysjamas. Noe som var veldig digg, haha! Ble intervjuet av avisen den dagen. Flott at når jeg for en gangs skyld skal få bilde i avisen, så går jeg i pysj! Haha, heldigvis kuttet de nederst på bilde, så man så ikke så godt pysjbuksa mi.Camo Day/Tie die - Camoflage eller tie-die var tingen på torsdag. Jeg eide ingen av delene så jeg gikk bare i vanlige klær.

 

Black & Red Day - Skolens farger. Vi måtte gå i svart og rød.

 

På lørdag var det tid for Homecoming. Først hadde vi to fotballkamper, så var det dansen. Dansen var egentlig ikke så morsom, men var allikevel veldig hyggelig å være med alle fra skolen. De spilte mye "ghetto rap", som jeg ikke er så fan av. Men de spilte også "The Fox" av Ylvis, som jeg tror ble kveldens slager, noe som var veldig artig! Jentene spilte kamp først, og vi vant 1-0. Jeg scorte, yay! Så var det guttene sin tur, og de vant også! Etter guttenes kamp måtte vi forte oss hjem for å gjøre oss klare, siden dansen var om bare en time!BOSTON

Første helgen jeg kom hit ned dro jeg, vertmor, vertsbror og vertssøster til Boston. Det er bare to timer unna. Så tror vi kommer til å dra dit flere ganger i løpet av året også! Vi kjørte en gammel seilbåt fra Boston Harbor og var også på en strand og en park i South Boston. Hadde det veldig gøy!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Harvard University

 

info

Hei, jeg heter Henriette. Jeg reiser med Explorius/CETUSA til USA skoleåret 13/14. Jeg kommer til å blogge om utvekslingsåret mitt. For kontakt: henridyb@gmail.com.

arkiv

Mars 2014 Februar 2014 Januar 2014 Desember 2013 November 2013 Oktober 2013 September 2013 August 2013 Juni 2013 April 2013 Mars 2013 Februar 2013

kategorier


design

Hanne