STATE CHAMPIONS

Heisann! I går var det tid for State Championship i track & field (friidrett). Vi dro fra skolen klokken elleve og kom hjem rundt halv ti, så en lang, men morsom dag! Jeg hadde kvalifisert meg i fire eventer: 100m, 200m, 100m stafett og long jump (lengde hopp eller hva det heter på norsk). Vet ikke helt hvilken plass jeg ente opp med i 100 eller 200 meter. Men kom i hvert fall videre til finalen i 100m og måtte løpe igjen. Slitsomt haha. Kom også til finalen i long jump. Jeg hoppet 13 feet 6 inches, noe som landet meg en fjerde plass og personlig rekord! Veldig fornøyd!

Ooog VI VANT STAFETTEN! Yay, var kjempemoro! Så nå er vi State Champions, som rett og slett betyr best i staten (i vår divisjon og for high school team selvfølgelig). Så nå blir det banner med navnene våres på i gymsalen og bilde hengt opp på veggen i skolen, stas!

Caitlin, Karlee, Christiana og meg:

The Year of Kittens

Heihei, vi har fått kattunger igjen! Har blitt mye katter på meg dette utvekslingsåret. Når jeg først kom til min første vertsfamilie hadde katten deres nettopp hatt kattunger bare noen uker før. Så fikk katten kattunger igjen noen måneder senere, rundt oktober, og bare noen få uker etter jeg flyttet inn i min nye vertsfamilien fikk katten kattunger igjen. Stakkars katt, gravid hele tiden... Nå har katten i den nye familien også fått kattunger. Klager ikke, de er sååå søte.

 

 

 

 
Prom

På lørdag var det tid for prom, hadde gledet meg til dette lenge etter å ha sett det på alle disse high school filmene som finnes. Det var gøy. Den morsomste delen var vel egentlig å gjøre seg klar, ta bilder og spise, haha. Jeg dro til Caitlyn og Christines hus for å gjøre meg klar sammen med noen andre jenter. Derfra ble jeg hentet av daten min, Luke, og vi dro til "The White House" for å ta bilder med en gruppe andre folk. Så dro vi på en restaurant for å spise middag, noe som var veldig koselig. Så tok vi turen til Grand Summit, et hotell på fjellet Mount Snow, hvor dansen ble holdt. Vi kom ca. en time for sent, men det var like greit. Den varte lenge nok uansett. Temaet for dansen var "Under the Sea" og de hadde faktisk levende gullfisk på bordene, som de ga ut på slutten. Når danset var ferdig dro jeg til Caitlyn og Christines hus igjen hvor jeg overnattet. Var alt i alt en veldig koselig kveld!

  

 

 

 

 Go flip flops


 

  

 Beste vertsøster og vertsforeldre!


 

 

Semi-formal

På lørdag var det semi-formal som er en dans, egentlig ganske lik homecoming. Var hos en venninne sammen med flere folk for å gjøre oss klare og spise middag før dansen. Det var veldig koselig. Selve dansen derimot var ikke så morsom. De spiller musikk jeg aldri har hørt før og dansingen er bare klein. Men var fortsatt morsomt å være med folk fra skolen. Etter dansen overnattet jeg hos en annen venninne. Før jeg på søndag ble hentet av Tristan, den franske utvekslingsstudenten på skolen, og ble med han og hans vertsfamilie for å spille squash. Aldri spilt det før, men det var gøy! Er helt død i armen nå, ikke muskler jeg er vant til å bruke, haha.

 


Jeg trodde jeg hadde kjøpt vanlig sorte strømper, men det hadde jeg tydeligvis ikke. Haha, uff som jeg ser ut...

 


  

 

(T)WIN VALLEY

For noen uker siden dro jeg og så si hele skolen + foreldre til finalen i State Championshipet i Vermont. Twin Valley Wildcats guttene hadde kommet til finalen etter en ubeseiret sesong. De hadde vunnet 17 kamper, scoret 90 mål og sluppet inn 1 i løpet av denne sesongen! Imponerende! Vi jentene gjorde det ikke like bra, men kom allikevel til kvartfinalen, som var første gang de hadde gjort på seks år! Så vi kjørte da i et par timer for å komme til banen, og alle hadde tagget ned bilvinduene sine med "Go Wildcats" og lignede fraser. 

 

Selv om vi er en liten skole på under 150 elever har vi alltid, uansett om det hjemme- eller bortekamp, hatt den største og mest høylytte heiagjengen. Skikkelig school spirit, noe som er veldig moro! Man kunne ikke høre det andre lagets tilskuere over all vår "cheering". Guttene sa også etter kampen at vi jublet så mye at de ikke kunne høre hva de selv sa til hverandre ute på banen. 

 


Så ja, vi vant som dere kanskje skjønte utifra overskriften "Win Valley". Utrolig morsomt, guttene hadde ikke vunnet på 8 år, så jeg var heldig som fikk være her et år hvor de vant. For en opplevelse! Når vi var hjemme i Wilmington igjen, gikk alle litt senere på kvelden ut i hovedgaten, hvor vi stod og ventet på at guttene skulle komme inn i byen. Det var mye leven og jubel, og det kom først mange brannbiler og ambulanser, før guttene kom stående på toppen av en bil. Dette er kanskje en fordel med å bo i en liten by. For jeg tror ikke noe som dette ville skjedd i en større by. Etter de hadde kjørt gjennom hele byen (tok ikke akkurat langt tid siden den er så liten) gikk vi til kafteriaen på skolen hvor det ble servert pizza og hodlt tale fra guttenes coach.

 

 

 Her stod vi og ventet på at guttene skulle komme kjørende inn i byen som "State Champions 2013".

 


Første brannbil som kjørte forbi


 

 


Litt dårlig kvalitet på de siste bildene for er printscreen av en video.

 


 Hei sveis

Her om dagen var jeg hos frisøren og klipte meg kort! Så nå har jeg ikke så langt hår lengre. Kuttet åtte inches, som er ca. 20 centimeter! Wææ, mye! Er veldig uvant siden jeg egentlig alltid har hatt langt hår, men jeg liker det! Var deilig med litt forandring.
Kan vel helt ærlig si at jeg savner det lange håret mitt når jeg ser på bildene, men jeg er fornøyd forde.
Soccer Awards Night

I går var det soccer awards night, som i utgangspunktet bare er at alle som har spilt fotball, både varsity og junoir varsity, og gutter og jenter samles, og det blir holdt taler og delt ut priser. Vi hadde det i kafeteriaen på skolen, og det varte i over tre timer! For lenge, haha. Jeg fikk pris for "Rookie of the year", noe som var veldig moro. Det betyr beste nye spiller som har hatt stor innvirkning på laget. 

 

 Har plassert alt på hylla på rommet mitt hvor jeg også har det norske flagget, som dere kan se!

 

 

Kattunger

For to uker siden fikk den ene katten vi har kattunger! Seks stykker, men en var dødfødt... De er kjempe søte og har nettopp begynte å åpne øynene. Vi hadde egentlig ingen planer om å beholde dem, men siden den andre katten vår ble påkjørt (trist) så skal vi beholde en allikevel. Gleder meg til de blir litt eldre, for da er de søtest. Nå er de kjempesmå og kan ikke gå eller noen ting.

 

 

 
HalloweenForrige uke var det tid for Halloween, og det er veldig stort her i USA! Folk snakket om Halloween mange uker før selve dagen. Hadde egentlig ingen planer, annet enn å være hjemme hvor vertsbror hadde et lite party. Vertsfamilien gjør veldig mye ut av Halloween og hele huset var "pyntet". Det hang mennesker (ikke ekte altså) fra trærne utenfor huset. Stuen og trappen var dekket i spindelvev og det var mange andre skumle dekorasjoner rundt om kring. Veldig morsomt! Hadde egentlig ikke noe kostyme heller, men tok på noe av de mange forskjellige kostymene vertsfamilien hadde. Hva jeg var er et godt spørsmål, haha.

"Costume- and pumpkin carving contest" på skolen

Noen av dekorasjonene før det var helt ferdig. Så mye bedre ut nå det  var mørkt også.Etter å ha vært på vertsbrors fest en stund dro jeg over på high schoolen hvor det var enda en fest. Gikk ikke knask eller knep, selv om det er helt vanlig å gå knask eller knep selv om du går på high school her. Dette er litt annerledes enn i Norge, hvor man slutter å gå Halloween etter barneskolen. Men jeg hadde det i hvert fall gøy på min første amerikanske Halloweenfeiring.

Wildlife Museum

 

 

Vertsøster har et "internship" hos et villdyr museum, og her om dagen dro vi for å besøke henne mens hun var på jobb..

 

Vertssøster Amelia i arbeid

 


 


 

 

 

Apple Picking

'

 

 

 

Her om dagen var jeg på "apple picking" med noen jenter og art-læreren på skolen. Høres kanskje rart ut, men hun er utrolig kul og inviterer ofte jentene på skolen til ulike aktiviteter. Så denne gangen plukket vi epler, og lagde eplemos av noen av eplene etter det.

 

Pumpkin Carving
Første gang "pumpkin carving"! Fornøyd:)

 

FALL

Høsten er her, eller den er vel egentlig snart over alt, tiden flyr! Det nærmer seg Halloween og deretter Thanksgiving. Vi har allerede begynt å gjøre huset klart for Halloween her, og jeg har hørt fra andre at vertsfamilien pleier å gjøre veldig mye ut av det her. Det blir spennende! Og når Thanksgiving kommer skal vi til Washington D.C. og Pennsylvania/Delaware. Gleder meg!

 

 

Det at høsten snart er over betyr at det er slutt på fotballsesongen også, noe som jeg syns er veldig kjipt... Har kun en kamp igjen før play-offs, så er det over. Har hatt det så gøy med å spille fotball og jeg har blitt så godt kjent med alle jentene. Tenkte å begynne på basketball da, og vet at det er flere av de samme jentene som skal spille basketball også, så det blir bra! Kan bli morsomt å gå på basketball og, med tanke på at det er en sport jeg bare har spilt noen få ganger i gymmen.Go Wildcats!Fotballlaget


 

Home of the Wildcats

Tenkte jeg skulle fortelle litt om skolen jeg går på. Skolen heter Twin Valley, og den ligger på en måte i hagen til huset mitt. Så tar bare noen få sekunder å gå til skolen. Noe som er veldig deilig for da slipper jeg å stå opp så tidlig, og jeg trenger heller ikke å ta buss eller bli kjørt til skolen. Skolens maskot er "Wildcats", akkurat som i High School Musical, haha.

 

Om høsten er soccer sporten man kan gå på, og det er egentlig også den største sporten i denne byen. Om vinteren kan man spille basket eller stå på snowboard, og om våren er det enten track eller softball som er tingen. 

Jeg spiller da soccer/fotball og trives veldig! Jentene er utrolig hyggelige og ikke minst morsomme! Hadde allerede vært på fotballtrening før skolen begynte, noe jeg er veldig glad for! Da visste jeg allerede hvem noen av jentene var og var ikke helt alene første skoledag. Har også blitt nevnt i avisen her to ganger på grunn av fotballen. Morsomt!

Timeplanen var ganske enkel å komme seg inn i, det tok bare litt tid. Jeg har heldigvis ikke hatt så store problemer med å finne klasserommene, og de første dagene fulgte noen av jentene fra laget meg til de ulike klassene jeg skulle ha. Veldig snilt!

 

Ukedagene deles inn i A-days og B-days. A-days er mandag, torsdag og annenhver onsdag, mens B-days da er resten av dagene. Jeg kan vise dere timeplanen for de ulike dagen

 

A-days:

Math 4

Break

Advisory (varer en halvtime og vi gjør egentlig ingenting)

American Studies

Lunch

Chemistry

Art

 

B-days:

Math 4

Break

Advisory

French 2

Lunch

Chemistry

AC-lab (som vil si study hall, hvor du kan gjøre lekser eller egentlig hva du vil. Men siden jeg er senior kan jeg bare dra hjem, siden jeg ikke trenger å være tilstedet i AC-lab - digg!)

 

Wilmington

Hei! Lenge siden sist. Jeg har ikke hatt så mye tid til å blogge siden jeg kom ned hit, og blogging var ikke det første jeg tenkte på når jeg først hadde "fri". Da ville jeg helst bare slappe av. Har så utrolig mye å fortelle, men må nok dele det opp i flere innlegg. Så starter med å vise dere huset mitt og byen jeg bor i.

 Huset


 

 Hunden Sarah


 

 Laken rett i nærheten


 


 

Wilmington ble for 2 år siden rammet av "Hurricane Irene" som noen sikkert har hørt om. Mange hus og veier ble ødelagt, og den tok også noen liv... Sykt å høre om hvor høyt vannet faktisk var. Flere jeg har blitt kjent med mistet også huset sitt under orkanen. Vannet var helt opp til den øverste streken på dette bildet! Sykt!

 

 

 

info

Hei, jeg heter Henriette. Jeg reiser med Explorius/CETUSA til USA skoleåret 13/14. Jeg kommer til å blogge om utvekslingsåret mitt. For kontakt: henridyb@gmail.com.

arkiv

Juni 2014 Mai 2014 April 2014 Mars 2014 Februar 2014 Januar 2014 Desember 2013 November 2013 Oktober 2013 September 2013 August 2013 Juni 2013

kategorier


design

Hanne